måndag, februari 11, 2008

märklig

Granatäpple är en himla märklig frukt, tycker jag. En otroligt god (och beroendeframkallande!) frukt. Men, märklig.
Jag undrar hur någon överhuvudtaget kom på att man kan äta det. Det kanske åkte i marken och insidan blottades? Men att de vågade äta de röda kärnorna, det fattar jag inte.
Själva frukten ser inte mycket ut för världen, men där inuti döljer sig guldet. Så otroligt gott!
Pilligt och joksigt, men väl värt mödan.

granatäpple

"guldkornen"

5 kommentarer:

mallan marushka sa...

Jaså är det så man gör...
Ingåenda beskrivning, mer specifik för en köksnybörjare som mig.

Puss och kram M

Yogamamma sa...

själv shopppar jag juicen. Jag är för lat för att joxa fram de där små guldkornen :)

[attle] sa...

mallan - japp, bara dela, pilla loss och äta. Mumma!

yogamamma - Jag gillar ju pillet ;-) Kornen är så vackra också. Och ja, jag är knäpp, det vet jag redan. Hahaha!

Anonym sa...

Hej!

Vill man inte pilla, så såg jag världens coolaste sätt på nigella. Hon är lite rolig, tycker jag, för hon har så jordnära approach på saker. Hon tog en stor träslev, skar frukten på hälften och bankade loss. Tada - "kärnorna" lossnade och man fick bara det ätliga.

Coolt!

[attle] sa...

pernilla - Tack för tips!
när jag kollade granatäpple på Wikipedia står banka träsleven som trick för att få ut kärnorna :-) men, jag gillar pillandet...