måndag, augusti 04, 2008

helgen som var

I helgen besökte vi goda vänner i Motala. Min guddotters familj, faktiskt.
Jag var lite nervös innan vi åkte för nån av de senaste gångerna vi setts har barnen varit som katter och hundar. De har tre flickor och vi, tre pojkar.
När vi kom dit så klickade barnen direkt och bara försvann bort lekandes. Så himla roligt och skönt!
Malin hade läst i tidningen att det var Kräftival nere i hamnen för barnen. Kräftival. Smaka på ordet. Som ett fylleord. Kräftival.
Nåväl.
Vi åkte dit. För 30 kronor fick barnen ett fiskekort, en varsin kräfthov med bete och lite otippat, en varsin kokosbollåda.
Man kunde välja att fiska i Göta Kanal eller Motala Ström, vi valde det sista.
Jag kände direkt att det är ju bonus om vi över huvud taget får en endaste kräfta. Folk såg ut att vara proffs med eget bete, håvar, stora hinkar och snackade om hur många kilo de dragit upp under natten osv.
Men, vi körde igång. Först hände ingenting, på ganska länge. Men, så började vi se kräftorna komma lurandes och Greta och Jonathan drog upp den första. Lycka!
Sen drog vi upp en efter en. Elis tröttnade och gav sig ut på insektsjakt istället. Tage vrålade i vagnen.
Jag, Love, Isadora och Jonathan blev lite som av besatta. Framför allt jag och lite Jonathan också.
Jag drog upp en redig kräfta med Elis håv, den liknade fan mer en hummer. Folk tjoade, förundrades, Corren fotade och flera sa åt oss att vi skulle gå och väga den. Sagt och gjort.
Den vägde präktiga 131 gr och hamnade i topp, störst innan var 90 gr.
Vi fiskade vidare och fick totalt ihop 6 kräftor innan vi nöjde oss (läs: Malin och T tvingade oss därifrån)
Väl hemma korkade vi upp Rosébubbel och skålade för Motalas största kräfta.
Ja, ser ni. Vi vann nämligen tävlingen. Motalas största kräfta (den dagen...) och förutom den stora äran, vann vi ett presentkort på 100 kronor hos Olas Sportfiske i Motala. Inte illa!
Kvällen fortsatte med mycket vin, god mat, mycket oseriösa diskussioner, barn som lekte tills de stupade och i bakgrunden schysst musik. Förbannat trevligt!

Dagen därpå kokade vi kräftorna enligt konstens alla regler, lät de svalna medans vi badade vid Varamon (Norden största insjöbad)
Sen hade vi Motalas minsta kräftskiva på Motalas största kräfta.
Det var en kanonhelg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad härligt det lät! Och roligt! =)

Kram,
AnnaSv